Welkom op deze website die volledig in het teken staat van muziek in het algemeen en zangkoren in het bijzonder.

Zingen in een koor is vandaag de dag nog altijd heel populair in Nederland. Bij het woord koor denken veel mensen spontaan aan mannen en vrouwen die in een strak uniform statisch klassieke nummers of kerkliederen zingen. Enkele decennia terug zagen zangkoren er voor de gemiddelde Nederlander inderdaad wat saai en verouderd uit en brachten zij vooral klassieke muziek die slechts een kleine groep muziekliefhebbers aansprak.

De tijden zijn echter veranderd en ook zangkoren zijn geƫvolueerd met de tijd. Naast de klassieke zangkoren vindt men in Nederland tegenwoordig een heel breed scala aan zangkoren die ook andere muziek brengen. Voor elke muziekliefhebber is er wel een koor waarvan het repertorium perfect aansluit bij zijn of haar muzikale voorkeur.

Met een bezoekje aan deze website kom je niet alleen te weten welke zangkoren er bestaan en wat een zangkoor juist is, maar deze website geeft ook heel wat achtergrondinformatie over zangkoren en zingen in het algemeen. Zo wordt er dieper ingegaan op waarom zingen in een koor zo leuk is en waaraan een dirigent en koorleden aandacht moeten besteden als ze gaan optreden. Optreden is immers zoveel meer dan alleen maar een muzikale prestatie neerzetten.

Zingen is niet alleen leuk, maar ook goed voor de algemene gezondheid. Waarom dit zo is en hoe zingen je kan helpen om gezond door het leven te gaan kom je op deze website ook te weten.

Hopelijk kan deze website ook jou motiveren om zingend door het leven te gaan.

Alvast veel leesplezier!